Slávnosti prvého sv. prijímania vo farnosti Dunajská Lužná

V našej farnosti v roku 2023 pristúpi 84 detí k prvému sv. prijímaniu

Rovinka- 21. mája 2023

  • 10.30 hod. –  30 detí (14 chlapcov a 16 dievčat)

Dunajská Lužná- 4. júna 2023

  • 9.00 hod.- 26 detí (14 chlapcov a 12 dievčat)
  • 10.30 hod. – 28 detí (13 chlapcov a 15 dievčat)

Prosíme o modlitbu za prvoprijímajúce deti.

Modlitba rodičov za deti 

Nebeský Otče, zveril si nám deti, aby sme ich vychovali k tvojej oslave a pre ich večné šťastie. Stvoril si ich na svoj obraz a krstom si ich prijal za svoje. Sú to tvoje deti a majú tvojimi aj zostať. Sú to zároveň aj naše deti, po nás zdedili svoje vlohy a sklony. Prosíme, Pane, žehnaj ich. Ochraňuj ich v nebezpečenstvách života a v pokušeniach. Uchovaj im pravú vieru.

Daj im dobrých kamarátov a úprimných priateľov. Osvieť ich pri voľbe povolania, aby ťa mohli oslavovať spoluprácou na tvojom stvoriteľskom diele. Nebeský Otče, pomôž nám, aby sme ich viedli k tebe s cieľavedomou dôslednosťou a so srdečnou dobrotou. Daj, aby sme v nich našli radosť. Kiež ti môžeme jedného dňa povedať: Tu sú deti, ktoré si nám zveril.

Svätá Mária, matka Božia, ujmi sa našich detí. Veď si aj ich matkou. Kráľovná anjelov, buď im spolu s ich anjelmi strážnymi stálou ochrankyňou a veď ich po cestách života do kráľovstva večnej radosti, kde sa aj my s nimi túžime opäť a navždy stretnúť.  Amen. (zdroj: pastorace.cz)