KARANTÉNA

Milí priatelia,

pandémia COVID-19 bohužiaľ zaútočila aj na našu komunitu a sme prinútení zostať v karanténe do konca roka. Od pondelka 14.12.2020 sú všetky aktivity v kostole a na fare až do odvolania zrušené. Preto sme nútení upraviť program bohoslužieb v nasledujúcich dňoch takto:

Svätá omša v týždni vo Farskom kostole BUDE len v UTOROK 22.12.2020 večer o 18.00h. Zastupujú nás Bratia dominikáni z Bratislavy–Kalvárie.

HROMADNÉ VYSLUHOVANIE SVIATOSTI ZMIERENIA z dôvodu protiepidemiologických opatrení tento rok pred Vianocami v našej farnosti NEBUDE. 

Sväté omše v týždni vo Filiálnych kostoloch (Rovinka a Kalinkovo) NEBUDÚ.

Svätá omša na ŠTEDRÝ DEŇ ráno o 07.30 – NEBUDE.

Čas a miesto VIANOČNÝCH BOHOSLUŽIEB vo farnosti a filiálkach Vám ešte upresníme v priebehu najbližších dní (momentálne riešime zastupovanie).

Všetky ostatné verejné omše sú zatiaľ ZRUŠENÉ. Intencie ktoré boli zapísané na 07.30, 09.00 v Dunajskej Lužnej a večer 18.00h v Rovinke a Kalinkove budú odslúžené pri súkromnej sv. omši v našej kaplnke. Podobne sú odslúžené aj úmysly z ranných sv. omší v týždni – viď Farské oznamy.

Sledujte prosím našu webstránku i Facebook. Ďakujeme za vaše modlitby aj my pamätáme na vás. Spolu to zvládneme!

Na základe vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva č. 45 zo 17. decembra 2020, ktorá nadobúda účinok v sobotu 19. decembra 2020, vstupujú do platnosti nové pravidlá, ktoré sa budú týkať aj bohoslužieb počas Vianočných sviatkov.

Verejné bohoslužby počas plánovaného lockdownu od 19. decembra 2020 do 10. januára 2021 budú pokračovať, avšak s tým rozdielom, že počet účastníkov sa kvôli zhoršenej epidemiologickej situácii zníži na 25 percent kapacity miest na sedenie v chrámoch. V praxi to znamená, že každá druhá lavica v kostole zostane prázdna, a v rámci obsadených lavíc bude medzi sediacimi vždy jedno miesto voľné. Okrem toho, na základe vyhlášky zostávajú v platnosti všetky doteraz platné prísne hygienické opatrenia.

Slovenskí biskupi preto povzbudzujú všetkých kňazov, aby na základe pastoračnej skúsenosti a poznania miestnych okolností vhodne využili možnosti slávenia, a pomohli tak znížiť riziko zhromažďovania väčšieho počtu osôb na jednej sviatočnej bohoslužbe. Zároveň tiež kňazov i všetkých veriacich prosia o zvýšenú trpezlivosť, ohľaduplnosť a snahu prežiť Vianočné sviatky v pokoji, so skutočne duchovným úžitkom. (TK KBS)