FARSKÁ PÚŤ (Rím-Bologna-Siena-Florencia)

vaticano-romaRím – Večné mesto je srdcom kresťanstva. Takmer počas celých dejín Cirkvi je tu sídlo Kristovho námestníka – Svätého Otca. Putujme ako farské spoločenstvo do Ríma, aby sme zachytili pulz Cirkvi – všetko obnoviť v Kristovi. Pozývame Vás na púť ľudí dobrej vôle, aby sa na svätých miestach a pri stretnutí so Svätým Otcom Františkom posilnili milosťou Ducha Svätého a stávali sa uvedomelejšími kresťanmi v našom farskom spoločenstve.

Rím – mesto, kde zomreli apoštoli sv. Peter a Pavol. Mesto ktoré dýcha históriou, umeleckými, monumentálnymi skvostami a rôznymi jedinečnými pamiatkami už viac ako 2000 rokov. Pútnické zájazdy do Ríma sú pre účastníkov zájazdov nezabudnuteľnými zážitkami. Sú to cesty za jedinečnými pamiatkami a históriou, cesty vďaky za Svätým Otcom a obnovou našej viery zvlášť v tomto mimoriadnom a Svätom Roku milosrdenstva a slávenia Jubilea 800 rokov od založenia Rehole kazateľov – dominikánov.

Vrcholom našej Farskej púte do Ríma bude audiencia so Svätým Otcom Františkom na Námestí sv. Petra vo Vatikáne.

Termín:   20.6. – 25.6.2016

Cena: 330,- EUR

V cene je zarátané:

  • doprava zahraničným klimatizovaným autobusom
  • 4x hotelové ubytovanie s raňajkami
  • sprievodca pútnickeho zájazdu
  • duchovný doprovod (kňazi – dominikáni)

Možnosť dokúpenia večere + 13,-EUR /1 večera – tretí a štvrtý deň.

V cene nie je zarátané:

– komplexné cestovné poistenie Allianz 1,98 EUR / osoba / 1 deň

PRIHLÁSIŤ SA môžete v sakristii, alebo na farskom úrade.

 

PROGRAM:

1.deň: odchod v skorých ranných hodinách z Dunajskej Lužnej non stop jazdou cez Rakúsko do Talianska s krátkymi občerstvovacími zastávkami. Príchod na ubytovanie v okolí Bologne. Nocľah

2.deň: BOLOGNA – SIENA

raňajky, prehliadka mesta: Bazilika di San Domenico (kde je hrob zakladateľa Rehole kazateľov – sv. Dominika Guzmána (1170-1221), Convento dei frati Domenicani, prehliadka piateho najväčšieho kostola na svete San Pietronio /zasvätený patrónovi mesta/, Piazza Maggiore, sídlo najstaršej Univerzity na svete, Palazzo Poggi, Piazza Maior,Kostol San Sigismondo (kde sú ostatky Bl. Imeldy Lambertini – patrónky prvoprijímajúcich detí a našich Kongregačných sestier dominikánok na Slovensku).

Italy, Bologna view from Asinelli tower.; Shutterstock ID 10390252; PO: Shutterstock; Job: Shutterstock Groupon global relicense 5000

Popoludní odchod do Sieny. Návšteva Baziliky San Domenico, Casa di S. Catherine da Siena, prehliadka katedrály Duomo di Santa Maria, Piazza del Campo, Palazzo Publico. Večer odchod do Ríma, ubytovanie a nocľah.

World___Italy_Panorama_of_the_city_of_Siena__Italy_063534__Fotor

3.deň: RÍM (Vatikán)

V programe sú zaradené prechody cez tzv. PORTA SANTA (Sv. brány) vo všetkých Pápežských bazilikách pričom za obvyklých podmienok je možnosť získania plnomocných odpustkov!

raňajky, program vo Vatikáne, účasť na Generálnej audiencii Sv. Otca Františka priamo na Námestí sv. Petra vo Vatikáne. Popoludní Bazilika Santa Maria Maggiore (kde sú uchované jasličky z Betlehema a vzácna ikona Panny Márie – Salus populi Romani), Kostol S. Prassede (kde žil v kláštore gréckych mníchov aj Sv. Cyril) prehliadka Baziliky sv. Petra v okovách, kde sa nachádzajú železné okovy, ktorými bol sv. Peter zviazaný počas väznenia v Ríme a známa socha Mojžiša od Michelangela. Prehliadka Kolosea, Forum Romanum, Kapitola. Pešia prehliadka významných rímskych námestí (Piazza Navona, Piazza di Spagna atď… a obnovených fontán (Di Trevi). Nocľah /možnosť dokúpenia večere/.

roma

4.deň:

raňajky, prehliadka Baziliky Sv. Petra vo Vatikáne. Bazilika Sv. Jána v Lateráne /katedrála rímskeho biskupa – matka všetkých chrámov/, Sväté schody, ktoré sa nachádzajú v budove Scala Santa, Bazilika Sv. Kríža, bazilika Sv. Klementa, kde sa nachádza hrob a pozostatky sv. Cyrila, Bazilika sv. Sabíny na Aventine (sídlo Generálnej kúrie a Magistra rehole Fr. Bruna Cadoré OP), Bazilika Sv. Pavla za hradbami. Nocľah /možnosť dokúpenia večere/.

florence-panorama

5.deň: FLORENCIA

raňajky, odchod do Florencie. Prehliadka mesta: Bazilika Santa Maria Novella, Dominikánsky konvent San Marco (svetoznáme renesančné fresky bl. Fra Angelica), Piazza della Signoria, Katedrála Santa Maria dei Fiore, Palazo Pitti, Palazo Vechio, Bazilika Santa Croce (v blízkosti možnosť navštíviť nádherný mestský park). Večer odchod nočnou jazdou na Slovensko.

6.deň: Príchod do Dunajskej Lužnej v popoludňajších hodinách.

(Sprievodca si vyhradzuje právo zmeny programu podľa okolností.)