10. Púť Ružencových bratstiev do Šaštína

„Tie šaštínske zvony k sebe nás volajú, patrónke Slovenska poklonu vzdávajú!“ 

Táto pieseň sa ozývala v srdciach mnohých ruženčiarov pri pohľade na majestátne veže národnej baziliky Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne. Už od skorých ranných hodín mnohí kňazi – dominikáni vysluhovali sviatosť zmierenia v bazilike a jej okolí. Duchovný doprovod z našej farnosti zabezpečili P. Bruno Branislav Donoval OP spolu s P. Matejom Jurajom Šulikom OP. Na začiatku sa prihovoril pútnikom P. Melichar Jozef Matis OP, promótor Ružencových bratstiev na Slovensku. Potom nasledovala modlitba Koruny Panny Márie, po ktorej sme si vypočuli hodnotnú prednášku dp. Petra Mášika na aktuálnu tému: „Mária, Matka milosrdenstva“. Po krátkej prestávke si ružencové bratstvá obnovili svoj prísľub Ružencovej Panne Márii. Pred svätou omšou sme sa pomodlili posvätný ruženec s meditáciami a modlitbu na Svätý rok milosrdenstva.

sastin2016

Slávnostnú svätú omšu celebroval bratislavský arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský za účasti mnohých bratov dominikánov, ale aj diecéznych kňazov, ktorí prišli spolu so svojimi veriacimi. Otec arcibiskup sa v homílii poďakoval prítomným členom ružencových bratstiev za ich obetavú činnosť vo farských spoločenstvách a na záver sv. omše udelil požehnanie aj pre všetkých našich blízkych, ktorí sa tejto púte či už zo zdravotných, alebo iných dôvodov nemohli zúčastniť.

Po svätej omši sme sa sprevádzaní silou modlitieb k Sedembolestnej Panny Márie a posilnení jej vierou a spoluúčasťou v našich radostiach aj v našom utrpení vydali na cestu späť domov. Veríme, že na budúci rok sa do Šaštína aj z našej farnosti a filiálok prihlási viac záujemcov ako doteraz. Desiata púť ružencových bratstiev sa už tradične konala pod záštitou Dominikánskeho mariánskeho centra z Košíc. (www.dmc.sk)

10_put_sastin_web2

Viac informácií o pripravovaných aktivitách a mariánskych púťach z našej farnosti rada sprostredkuje miestna horliteľka Ružencového bratstva p. Valika Štefanková (Kontakt: 02/459 80 850 alebo 0907/ 739 241) alebo horlitelia jednotlivých ruží.