Púť k Madone Žitného ostrova – 6. deň

V sobotu popoludní sa už tradične konali z filiálok (Rovinka, Miloslavov a Kalinkovo) procesie pod vedením miestnych kaplánov do areálu kaplnky sv. Martina, kde sa všetci stretli a dostali požehnanie na spoločnú púť známu ako „Mariánska procesia“ Veriaci za spevu nábožných piesní, ktoré zneli ulicami našej obce prišli do Farského kostola Povýšenia sv. Kríža kde modlitbou posvätného ruženca a zasvätením obce pred milostivou sochou Madony v našej svätyni poďakovali Bohu za prijaté dary a milosti.

V podvečer našu farnosť navštívil vzácny hosť: J. Ex. Mons. Stanislav Zvolenský, bratislavský arcibiskup-metropolita, ktorý vo svojej homílii nabádal veriacich k úprimnej a živej mariánskej úcte v duchu slov archanjela, ktoré zazneli v srdci Panny Márie už vo chvíli Zvestovania: „Zdravas‘, milosti plná, Pán s tebou.“ (…) a zarezonovali znovu v jej duši aj vo chvíli stretnutia s Alžbetou, keď zaspievala Bohu nádherný chválospev – Magnificat… Preto má dnešná slávnosť Nanebovzatia Panny Márie pre nás veriacich veľký význam. Upevňuje nás v nádeji, že aj naše telá budú raz vzkriesené. Nebeská Matka nám aj dnes vyprosuje mnoho milostí, aby sme tak ako ona boli vzkriesení na večnú slávu, aby sme prijali pozvanie jej Syna Ježiša Krista, ktorý každému z nás pripravil v nebi miesto (por. Jn 14,1-14).

Arcibiskup počas sv. omše požehnal aj nový zvon, ktorý z príležitosti Jubilea rehole nechala odliať miestna komunita Bratov dominikánov.