Blahoslavený Pier Giorgio Frassati v BRATISLAVE

„Pier Giorgio bol mladý muž, ktorý pochopil, čo to znamená mať milosrdné srdce, citlivé voči tým najbiednejším. A dával im oveľa viac ako len materiálne veci; dával im seba samého.“

Z posolstva Svätého Otca Františka k 31. svetovému dňu mládeže 2016

Milí priatelia, krakovský arcibiskup – metropolita J.Em. Stanislaw kardinál Dziwisz požiadal turínskeho arcibiskupa Mons. Cesare Nisiglia o prítomnosť ostatkov blahoslaveného Pier Giorgia Frassatiho počas stretnutia Svetových dní mládeže v Krakove 2016. Relikvie bl. Pier Giorgia Frassatiho budú počas stretnutia vystavené u dominikánov v Bazilike sv. Trojice v Krakove, na Stolárskej ul. č. 12. Pri tejto príležitosti, Vám s radosťou oznamujeme, že na svojej púti do Krakova sa ostatky blahoslaveného Pier Giorgia Frassatiho zastavia aj na Slovensku, v Bratislave. Viac o osobnosti bl. Pier Giorgia Frassatiho nájdete tu.

V dňoch od 10. – 11. júla 2016 budú vystavené k verejnej úcte veriacich vo františkánskom kostole Zvestovania Pána, na Františkánskej ulici č. 1, v Bratislave.

Na stretnutie s „Mužom ôsmich blahoslavenstiev“, ktoré sa začne slávnostnou svätou omšou o 18:30 hodine, Vás srdečne pozývame.

Fr. Reginald Adrián Slavkovský OP
provinciál Rehole dominikánov

Sr. M. Rajmunda Erika Páleníková OP
generálna predstavená sestier dominikánok

Peter Jeremiáš Suchovský OP
provinčný predstavený laických dominikánov

frassati program

plagat PGFsmall